Week 24: Tweede tijdvak eindexamens van start en brugklasser overleden

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Tweede tijdvak eindexamens voor middelbare scholieren maandag van start

Op vele duizenden plekken in Nederland hangt de vlag al buiten voor scholieren die zijn geslaagd voor hun eindexamens, maar nog niet overal is het feest. Op maandag begint de tweede examenronde, voor middelbare scholieren die hun diploma nog moeten halen.

 

Dinsdag: Kind vanaf zes maanden naar de tandarts voorkomt veel gaatjes

Zo’n 25 procent van de kinderen onder de vijf heeft al één of meerdere gaatjes. Dit is echter eenvoudig te voorkomen door niet te vaak te eten en goede mondhygiënische zorg.

 

Woensdag: Brugklasser overleden na aanrijding op Hunzeweg in Gasselternijveen 

De jonge fietser die dinsdagochtend om 08.00 uur werd aangereden op de Hunzeweg in Gasselternijveen is overleden. De jongen zat in de brugklas van het Dr. Nassau College in Gieten

 

Donderdag: Verdachte van de moord op 9-jarige Gino donderdag voorgeleid bij raadkamer

Donny M., verdacht van de moord op de 9-jarige Gino, moet donderdag voor de raadkamer van de Rechtbank Limburg verschijnen. De raadkamer beslist over zijn verdere gevangenhouding en kan zijn voorarrest met negentig dagen verlengen. Behalve van moord wordt de 22-jarige man uit Geleen ook verdacht van ontvoering van het jongetje.

 

Vrijdag: Nijpend lerarentekort in 't Gooi, terwijl er zes jaar geleden nog een overschot was

Op Gooise scholen wordt het lerarentekort steeds nijpender. Het tekort in de regio staat op de eerste plek wat betreft de regio’s waar leraren het hardst worden gezocht. Met name in het basisonderwijs is er sprake van een groot tekort. 

Door: Nationale Onderwijsgids