Normal_badminton__beweging__sport__spel

Kinderopvangorganisatie CompaNanny en Join for Joy investeren samen in nieuwe generaties. Als onderdeel van een bredere samenwerking gaan twee CompaNanny medewerkers in november mee naar Kenia voor de Kick-off van het Sport- en spelprogramma van Join for Joy voor basisschoolleerlingen in moeilijk te bereiken gebieden. Dit meldt CompaNanny.

De organisaties delen de overtuiging dat investeren in nieuwe generaties bijdraagt aan een betere wereld. CompaNanny is een innovatief, groeiend bedrijf en biedt kinderopvang en buitenschoolse opvang aan op 23 locaties in Nederland. Join for Joy ondersteunt basisscholen op het platteland van Kenia, Oeganda, Zambia en Malawi bij het implementeren van een Sport- en spelprogramma. Volgens hen draagt sport en spel op school bij aan betekenisvol onderwijs voor ieder kind.
 
Het delen van specifieke kennis, kunde en ervaring vormt de basis van de samenwerking tussen de organisaties. Deelname aan de Kick-off is voor medewerkers van CompaNanny een kans om zich professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Tegelijkertijd zetten zij hun pedagogische expertise in om kinderen sport te laten beleven en basisschooldocenten te inspireren.
 
24 leerkrachten van 6 verschillende basisscholen uit Kenia worden opgeleid door een team van 8 trainers. Aan het einde van de week wordt de opgedane kennis in de praktijk getoetst tijdens de sportdagen waar meer dan 600 kinderen aan meedoen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids