Normal_fiets__fietsen__verkeer

Ouders leggen bij hun kinderen de basis voor veilig verkeersgedrag. Het consequent geven van het goede voorbeeld is hierbij van grote waarde. Veilig Verkeer Nederland richt zich daarom met ouderparticipatie ook op de voorschoolse periode. Naast eerder het lees- en doeboek “Sproet en de Straathaaien” te hebben uitgebracht richt VVN zich nu met de Fiep Westendorp Foundation op de uitgave “Fiep in het verkeer”. Deze verschijnt tijdens de Kinderboekenweek met het thema “Reis mee!”. Dit meldt Veilig Verkeer Nederland.

Maandag ontving minister Cora van Nieuwenhuizen bij CompaNanny kinderopvang in Den Haag het eerste exemplaar van “Fiep in het verkeer’’ uit handen van Fiep Westendorp’s curator Gioia Smid: een non-fictieboek dat helpt om kinderen vanaf vier jaar wegwijs te maken in het verkeer. Het boek is ontwikkeld in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en uitgeverij Volt. Van Nieuwenhuizen: “Met ‘Fiep in het verkeer’ maken kinderen op speelse wijze kennis met de wereld van het verkeer. Hoe je veilig deelneemt aan het verkeer is van levensbelang. Dit boekje helpt daarbij.”
 

VVN’s Ouderparticipatie

VVN-directeur Evert-Jan Hulshof; “Naast het leveren van leermiddelen voor verkeerseducatie op de basisschool en de verkeersouders die actief zijn met het organiseren van praktische verkeersacties op school, helpen we ook ouders om op jonge leeftijd te starten met verkeersopvoeding van hun kinderen. Dit doe je al door samen met je kind te oefenen met oversteken op weg naar de supermarkt, door samen te lezen over het thema verkeer of door je kind te leren fietsen, startend met een loopfiets.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids