CompaNanny mag zich aan drukke straat in Apeldoorn vestigen

De gemeente Apeldoorn heeft toestemming gegeven voor een kinderdagverblijf van CompaNanny aan de Asselsestraat. Dit tot grote onvrede van bewoners. Zij vrezen ervoor dat er levensgevaarlijke situaties zullen ontstaan bij het wegbrengen en ophalen van kinderen op de ‘racebaan’. Op de Asselsestraat wordt namelijk vaak veel te hard gereden. Dit meldt De Stentor.

Drie bewoners trokken eind januari aan de bel nadat de gemeente een vergunning verleende voor de komst van kinderopvang Compananny aan de Asselsestraat. Er is vaak veel verkeer met snel rijdende auto’s, fietsende scholieren en straks ook overstekende ouders met jonge kinderen.

Telslang

De mening van de buurtbewoners is echter niet meegenomen in de overweging en het college van burgemeester en wethouders heeft een positief advies gekregen van de onafhankelijke bezwarencommissie op basis van het bestaande bestemmingsplan. Dit plan staat sinds 2025 al maatschappelijke functies als een kinderdagverblijf toe. Volgens de bezwarencommissie zijn de zorgen over de parkeerdruk niet voorzien van deskundig tegenonderzoek. Wel is het advies om een verkeerskundige in te schakelen die naar de Asselsestraat kijkt en maatregelen kan voorstellen. Er ligt nu ook twee weken lang een ‘telslang’ die het aantal verkeersbewegingen en de snelheid over een deel van de Asselsestraat meet.

Omdat de buurtbewoners blij zijn dat er naar ze geluisterd wordt, zullen ze waarschijnlijk geen verdere actie nemen tegen de komst van CompaNanny.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky