Normal_kinderopvang_creche_spelen

De ontwikkeling van een kind hangt niet alleen af van de opvoeding en verzorging door ouders, maar ook van de wereld om het kind heen. Kinderopvangorganisatie CompaNanny heeft als missie om kinderen toekomstproof te maken. Ze organiseren op 17 mei de tweede editie van hun kennis event in Amsterdam. Steven Pont en Joyce Knappe komen spreken. Dit meldt CompaNanny.

Tijdens het evenement genaamd CompaTalks krijgen specialisten uit eigen huis en externe experts het podium. Zij geven korte, inspirerende talks met onderwerpen die in het teken staan van de meest actuele visies en trends op het gebied van kindontwikkeling en opvoeding. 
 

Kennis delen 

De eerste vijf jaar van je leven zijn essentieel voor de persoon die je later wordt. 85% van de hersengroei voldoet zich in deze jaren. Als we de hersengroei van jonge kinderen op de juiste manier stimuleren, hebben zij daar hun hele leven wat aan. Tegelijkertijd brengen we onze kinderen steeds vaker (en langer) naar de kinderopvang. En dat legt een grote verantwoordelijkheid bij de begeleiders. Voor CompaNanny reden waarom zij zoveel energie steken in de training en ontwikkeling van hun Nannies. En continu bezig zijn met het ontwikkelen en implementeren van nieuwe visies op het gebied van pedagogiek. 
"Wij vinden het belangrijk om waardevolle kennis op het gebied van kindontwikkeling te delen met iedereen die er maar gebruik van wil maken. Zodat dit ten goede komt aan zo veel mogelijk kinderen", aldus Jiska Horn, Algemeen Directeur van CompaNanny. 
 

Sprekers 

Op 17 mei spreekt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont over het toekomstproof maken van kinderen, door ze niet weg te houden van tegenslagen. Pont werkte eerder mee aan de EO-programma’s De Opvoeders en Het Geheime Leven van 4-jarigen. Joyce Knappe, directeur van Pro Parents, spreekt over de psychologie van ouderschap en wat er met je gebeurt wanneer je een kind krijgt. Meer informatie is te vinden op: werkenbijcompananny.nl/compatalks.
 
Door: Nationale Onderwijsgids