Normal_leidster__kinderopvang__kov__opvang__kinderen

Als eerste binnen de branche heeft kinderopvangorganisatie CompaNanny een exclusief leer- en ontwikkelingsprogramma ontwikkeld om zelf mensen op te kunnen leiden. Deze week start een groep van twaalf trainees aan het twee jaar durende Future Leaders Program. Hiermee speelt CompaNanny in op de steeds groter wordende krapte op de arbeidsmarkt. Dit meldt CompaNanny.

“Al jaren solliciteren er regelmatig mensen bij ons met een afgeronde sociaal pedagogische universitaire opleiding. Tot nu toe moesten we hen altijd teleurstellen, omdat een wo-diploma, vanwege het gemis aan praktijkervaring, niet kwalificeert om te werken in de kinderopvang. Voor ons was dit net zo teleurstellend, omdat de profielen in veel gevallen wel aansloten bij onze vacatures. Daarom zijn we gaan nadenken over een duurzame oplossing en zo zijn we eind 2016 gestart met het ontwikkelen van ons eigen traineeship”, aldus Klaske de Vries, manager Learning & Development bij CompaNanny.

CompaNanny opent in 2017 vier nieuwe locaties en groeit hiermee naar 21 vestigingen in de randstad en Breda. Hiermee groeit eveneens het aantal vacatures binnen de organisatie. Dit, in combinatie met de uitdagende arbeidsmarkt, was voor CompaNanny genoeg reden om een eigen traineeship te ontwikkelen. De Vries: “Ons Future Leaders Program is speciaal ontworpen om ambitieuze en getalenteerde jonge talenten met een wo-diploma de kans te geven zich te ontwikkelen tot de toekomst van onze organisatie”.

De trainees doorlopen binnen twee jaar een op maat gemaakt ontwikkelingsprogramma, wat resulteert in baangarantie binnen CompaNanny. Het eerste half jaar staat in het teken van het behalen van het benodigde diploma, zodat er gecertificeerd kan worden meegedraaid op de groep. Hiervoor is CompaNanny een unieke samenwerking aangegaan met opleidingsinstituut NTI.

Het tweede half jaar volgt de trainee pedagogische trainingen en aansluitend een half jaar voornamelijk leidinggevende/coaching trainingen. In de laatste zes maanden ligt de focus op de ontwikkeling van bedrijfsmatig inzicht. De trainees kunnen zich met behulp van het programma oriënteren op verschillende groeirichtingen en doen tegelijkertijd praktijkervaring op. Om dit zo goed mogelijk te laten verlopen, worden zij begeleid door zowel een pedagogisch specialist op de vestiging als door een collega vanuit het CompaNanny hoofdkantoor. De eerste groep van twaalf trainees is op maandag 4 september in Amsterdam gestart met het CompaNanny Future Leaders Program.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids