Hanzehogeschool werkt met Maastricht University aan zorgopleidingen Kenia

De Hanzehogeschool Groningen gaat samen met Maastricht University en Skills Meducation BV een aantal zorgopleidingen in Kenia een impuls geven. Het project wordt gefinancierd door het ministerie van buitenlandse zaken via het Orange Knowledge Programme. Dit meldt Hanzehogeschool.

De Hanzehogeschool is via het Hanze Centre for Development Cooperation verantwoordelijk voor drie onderdelen binnen het project:
  • opzetten van een opleiding voor onderhoud en reparatie van medische instrumenten;
  • creëren van een e-learning platform voor online bijscholing van medisch personeel;
  • ontwikkelen van een leerlijn in ondernemerschap in alle medische opleidingen.
Daarnaast nemen Keniaanse docenten deel aan één van de summerschools van de Hanzehogeschool.
 
De belangrijkste partnerschool in Kenia is het North Coast Medical Training College (NCMTC). Met dit instituut is de Hanzehogeschool sinds 2012 verbonden. De school heeft met name bekendheid gekregen tijdens het 215e lustrum van de Hanzehogeschool. In dat jaar werd er 120 duizend euro opgehaald voor de ontwikkeling van de campus. Twee jaar geleden zijn 23 medewerkers van de hogeschool afgereisd naar Kenia om zowel de campus faciliteiten als het onderwijs verder te ondersteunen. Alle inspanningen om het NCMTC te ondersteunen worden nu bekroond met deze subsidie.
 

Over de samenwerking

Maastricht University levert kennis voor de medische opleidingen, Skills Meducation BV oefenmaterialen met de bijbehorende trainingen. Het Hanze Centre for Development Cooperation is een expertise centrum binnen de Hanzehogeschool en deelt  kennis en ervaring met onderwijsinstellingen in ontwikkelingslanden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids