Normal_vicepremier_lodewijk_asscher

Minister Asscher van Sociale Zaken wil zich niet bemoeien met het conflict tussen Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) en drie hoogleraren. De wetenschappers stapten onlangs uit de commissie van het BKK omdat hun adviezen over scholingsprogramma's niet werden opgevolgd. In reactie op vragen van het CDA zei Asscher dat hij het niet als zijn taak ziet om de breuk tussen beide partijen te herstellen. Dat meldt Kinderopvangtotaal.

Tweede Kamerlid Pieter Heerma van de CDA wilde van de minister weten hoe hij het conflict beoordeelt en of er sprake is van een sturende rol in de aanbestedingsprocedure van het ministerie. De drie wetenschappers verwijten het BKK geld boven kwaliteit te stellen in de selectie van cursusprogramma's voor pedagogisch medewerkers. Ook de Tweede Kamer twijfelt aan de onafhankelijkheid van het BKK.

Minister Asscher heeft gevraagd op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen maar zal zich verder niet mengen in de discussie: “Het is een kwestie voor BKK zelf om de ontstane onrust op te lossen. Uiteraard in samenwerking met de wetenschap. Deze twee partijen moeten juist bij elkaar komen”, aldus Asscher.

Ook is de minister niet van plan de subsidie voor de door BKK geselecteerde trainingen te heroverwegen. Volgens hem was de procedure voor iedereen helder en transparant en is er geen reden om op het besluit terug te komen. Bovendien zou nog niemand officieel bezwaar hebben gemaakt tegen de gekozen trainingen.

© Nationale Onderwijsgids