Normal_openbaar_vervoer__bus__busstoel__pendelbus

Amsterdam start een aantal proeven om het doelgroepenvervoer in de stad te verbeteren. Het is de bedoeling dat het vervoer vanuit de behoefte van de klant wordt georganiseerd, zodat de kwaliteit van het vervoer erop vooruit gaat. Er worden de komende tijd zes experimenten uitgevoerd, waaronder twee op het gebied van leerlingenvervoer. Dat meldt TaxiPro.

Bovendien moeten er minder regels komen en moeten gebruikers niet verdwalen tussen te veel verschillende vervoerssystemen.  Amsterdam wil kijken of het mogelijk is om leerlingen met een beperking meteen van hun school naar een zorginstelling te vervoeren, zonder dat ze eerst naar huis worden gebracht. Deze proef wordt ook gestart wat betreft het vervoer van leerlingen tussen school en een sportclub. Hierbij gaat het om een samenwerking tussen het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) en het leerlingenvervoer in de hoofdstad.

Deze en een aantal andere experimenten komen ook aan bod tijdens het Nationaal Congres Contractvervoer 2017, dat op 12 oktober wordt gehouden. De experimenten met het vervoer gaan na de zomervakantie van start en worden over een half jaar, in februari 2018, geëvalueerd. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids