Steunpunt GV: voor vragen en hulp rondom passend voor ouders en leerlingen

Steunpunt GV, een samenwerking tussen Unita en Qinas, is er voor ouders, kinderen en jongeren uit Gooi en Vechtstreek die vragen hebben over passend onderwijs. Op de website steunpuntgv.nl is allerlei informatie over passend onderwijs te vinden en voor directe hulp worden links en telefoonnummers gedeeld. Dit meldt De Gooi- en Eemlander. 

Verloopt het even niet goed op school? Dan kan het steunpunt hierbij helpen. Soms is extra begeleiding voor een jongere helpend, maar soms is alternatieve ondersteuning zoals passend onderwijs nodig. Ouders en jongeren die daarover vragen hebben, kunnen deze aan hun eigen school stellen maar ook neerleggen bij Steunpunt GV.

Samenwerking is essentieel

“Samenwerking tussen leerling, ouder(s) en school is bij passend onderwijs essentieel. Ons doel is optimaal onderwijs voor elke leerling. Met het Steunpunt GV bieden wij hulp, steun en verbinding om dit mogelijk te maken”, aldus directeur-bestuurder Stefan ten Brink van Qinas – de instelling die zich richt op passend voortgezet onderwijs. Unita houdt zich bezig met het basisonderwijs.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky