Studenten organiseerden Lentefeest voor ggz-instelling

Woensdag 17 april organiseerden 40 studenten van het Albeda Zorgcollege een Lentefeest. Het feest was speciaal voor cliënten van de ggz-instelling Antes. Deze instelling is gespecialiseerd in psychiatrie en verslaving. De kliniek is gevestigd in het Rotterdamse Poortugaal, aldus De Schakel.

De cliënten werden rond het begin van de middag verwelkomd door de studenten van het zorgcollege. Het Lentefeest vond plaats op de begane grond van de school. Er waren diverse activiteiten gepland, waaronder vogelhuisjes versieren, handmassage, nagelverzorging, maar ook spelletjes zoals bingo. Verder werd er muziek gedraaid en werd er gezamenlijk geluncht. Kortom, de beide partijen hebben er een echt Lentefeest van gemaakt.

Geslaagd feest 

Expertdocent Yvonne Jongejan, een van de initiatiefneemsters, liep met een grote glimlach rond. “Ik vind het zo leuk, al die blije gezichten”. We hebben er met de inzet van de studenten, docenten en medewerkers van Antes een geslaagd feest van gemaakt!”.

Het feest zelf is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de onderwijsinstelling en de zorginstelling. De veertig betrokken studenten, van allerlei diverse zorgopleidingen, hebben bijgedragen aan het welzijn van de ggz-cliënten. Ook probeerden zij op een rustige en subtiele manier contact te maken met alle cliënten.“Het is gelukt om er met elkaar echt een feest van te maken met voor elk wat wils en met persoonlijke aandacht voor onze cliënten. Mooi om te zien!’ aldus Fatima Rkouni, Hoofd verblijf bij Antes.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema