Normal_books-1012088_960_720

Op 11 november vindt in Amersfoort de eerste Dag van de Educatieve Auteur plaats. Met dit speciale evenement wil organisator de Auteursbond schrijvers van educatief materiaal in de schijnwerpers zetten. Daarom heeft de bond ook een prijs in het leven geroepen die op de Dag van de Educatieve Auteur zal worden uitgereikt. Deze Educatieve Parel zal gaan naar de auteur van het beste lesmateriaal over het thema 'Wat is een feit'. Dit meldt Leesplein.

Auteurs en docenten die zelf lesmateriaal ontwikkelen kunnen zelf hun werk inzenden (tot 22 september) om mee te dingen naar de prijs. Met deze wedstrijd wil de Auteursbond zowel de makers van lesmateriaal in de spotlight zetten, als voorbeelden laten zien van goede lessen: educatieve pareltjes.

Voor het thema 'Wat is een feit' is gekozen omdat het actueel is en aansluit bij veel vakgebieden. Een jury beoordeelt de inzendingen. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van 1000 euro. De tweede en derde prijswinnaar winnen 700 en 300 euro. Meer informatie over de wedstrijd, procedure en inzenden op http://educatieveauteurs.auteursbond.nl/de-educatieve-parel.

Voor goed onderwijs is goed lesmateriaal cruciaal. Door onder meer de digitalisering verandert de de vraag naar educatief materiaal snel. Toch is er maar weinig aandacht voor het werk dat educatieve schrijvers verrichten en wat daarbij komt kijken. De Auteursbond wil dit veranderen door een speciale dag te organiseren. De dag is dan in de eerste plaats bedoeld voor auteurs maar ook uitgevers, redacteuren, docenten en professionals uit verwante beroepsgroepen zijn welkom.

Tijdens het evenement zullen gastsprekers en workshopleiders de ontwikkelingen in het vakgebied laten zien. Hoogleraar Onderwijspsychologie Paul Kirschner is hoofdspreker van de dag. De veelgelezen auteur van wetenschappelijke publicaties, columns en boeken is deskundige in onderwijsontwerp en leerprocessen.

Meer informatie op http://educatieveauteurs.auteursbond.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids