Normal_aardrijkskunde

Volgens Stichting Logos Instituut riekt het Koninklijk Nederlands Aardrijskundig Genootschap naar discriminatie. Kern van het conflict is dat een reeds geaccepteerde boeiende geologische presentatie over de zoutformaties in de ondergrond, die tijdens de jaarlijkse landelijke GeoWeek (3 t/m 7 juni) zou worden aangeboden aan scholen, op het laatste moment is geschrapt. Dit meldt Logos Instituut.

De presentatie werd niet geschrapt omdat er iets mis mee was, maar omdat de bijbels-christelijke visie van aanbiedende organisatie Logos Instituut de KNAG niet aanstond.  
 
Logos Instituut heeft de stellige overtuiging en betoogt dat goed onderwijs leerlingen leert om kritisch te denken. De beste manier hiervoor is om blootgesteld te worden aan verschillende meningen en opvattingen en in discussie te gaan over voors en tegens, gebaseerd op argumenten. Deze expeditie in de GeoWeek zou hiervoor bij uitstek geschikt zijn. Het KNAG vindt echter dat informatie en lesmateriaal "waardevrij moet zijn volgens de gangbare wetenschappelijke inzichten, los van welke overtuiging ook."
 
Door: Nationale Onderwijsgids