Normal_school_les_klas_boeken

De Educatieve Parel 2019 is op 9 november aan educatief auteur Meldrid Ibrahim uitgereikt. Zij won met haar les ‘Computer says no; Kracht en macht van kunstmatige intelligentie’ de prijs voor de auteur van het beste lesmateriaal. Dit meldt de Auteursbond.

Het thema van dit jaar was: Macht en kracht. Een actueel thema en aansluitend bij veel vakgebieden. Auteurs en docenten die zelf lesmateriaal ontwikkelen, konden zelf hun werk inzenden tot 14 oktober. Met deze wedstrijd wil de Auteursbond zowel de makers van lesmateriaal in de spotlight zetten, als voorbeelden laten zien van goede lessen: educatieve pareltjes. 
 
Ibrahim schreef haar les voor de derde klas havo/vwo. Tijdens deze les kunnen de leerlingen door middel van werkvormen filosoferen over kunstmatige intelligentie. Haar les sluit bovendien aan bij de actualiteit en bij de plannen van curriculum.nu, aldus de jury. Meer informatie over de Educatieve Parel is hier te vinden.
 
De jury kende tevens vier eervolle vermeldingen toe. Deze waren er voor Josien Boetje, Famke de Jong, Sander Lochtenberg en Emmi Visser. 
 
Vorig jaar was het docentenduo Arnout Wattel en Chiel Huijskes de winnaar van de Educatieve Parel. Zij verbonden burgerschapsonderwijs aan wiskundeonderwijs voor havo 4/5 met de les Betekenisvolle Statistiek. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids