Docenten en jongeren maken impact tijdens shows in Rotterdam Ahoy

Dinsdag 4 juni organiseerde Young Impact tijdens de week van de mentale gezondheid twee inspirerende shows in Rotterdam Ahoy: Young Impact Day en Impact Night. Dit jaar kwamen niet alleen jongeren samen, maar ook 1.000 docenten lieten zich inspireren door de kracht van maatschappelijke betrokkenheid. Deze docenten, voorlopers in het onderwijs, benadrukten hiermee het belang van sociale ontwikkeling bij jongeren. Dat meldt I Care Producties. 

Tijdens Young Impact Day en Impact Night kregen jongeren de kans om zich uit te spreken over belangrijke maatschappelijke thema's zoals mentale gezondheid, gelijke kansen en klimaatverandering. Ze werden niet alleen gehoord, maar kwamen ook daadwerkelijk in actie. Met de steun van BN'ers en artiesten werd een platform gecreëerd waar jongeren hun stem konden laten horen en positieve veranderingen konden bewerkstelligen.

Young Impact Day 

In de middag van 4 juni werd Young Impact Day georganiseerd. Met 15.000 jongeren werd de gemaakte impact van het afgelopen jaar gevierd. Meer dan 100.000 jongeren hebben via Young Impact actie ondernomen, mede dankzij het MDT. Dit is enorm belangrijk, gezien recent onderzoek aantoont dat jongeren veel mentale klachten ervaren en dat zingeving een mogelijke oplossing kan bieden. Als docent volgend jaar ook de Young Impact Day op 11 juni 2025 bijwonen? Neem dan contact op met Young Impact voor meer informatie.

Tijdens Impact Night werd duidelijk dat jongeren en jongvolwassenen actief willen bijdragen aan sociale veranderingen. Met sprekers zoals Maartje Bregman en Amjad Almatni, en een Impact Zone waar partners zoals WWF, UNICEF, Quardin, MindUS, Bendl, de Naaierij en Join Us direct impact initieerden, bood Young Impact de tools om op een positieve manier verschil te maken. Artiesten deelden hun persoonlijke verhalen en inspireerden het publiek om ook in actie te komen.

Lesmateriaal voor burgerschap 

Naast bestaande programma’s lanceert Young Impact ook een nieuw burgerschapsplatform, waarin samen met een tiental maatschappelijke organisaties hoogwaardig lesmateriaal voor burgerschap is gebundeld tot een jaarrond programma en doorlopende leerlijn. Dit platform biedt docenten de middelen om jongeren te inspireren en te betrekken bij maatschappelijke thema's.

Op zoek naar Impactmakers in het onderwijs 

Young Impact is weer op zoek naar Impactmakers in het onderwijs voor de uitreiking van hun jaarlijkse Awards. Docenten die zichzelf of anderen willen nomineren voor hun inzet en bijdrage aan maatschappelijke betrokkenheid, kunnen dit doen via onze website van Young Impact. Wil jij als docent volgend jaar ook bij Young Impact Day aanwezig zijn? Young Impact Day is onderdeel van het Young Impact programma. Neem voor de mogelijkheden contact op.

Door: Nationale Onderwijsgids