Normal_speelgoed_kind_auto

Van der Staaij (SGP) vraagt minister Van Engelshoven (Onderwijs) zich niet te bemoeien met kinderspeelgoed. Hij vindt dat kinderspeelgoed geen zaak is van de overheid. Dat laat hij weten nadat minister Van Engelshoven zich uitsprak tegen stereotiep speelgoed en lesmateriaal. Dit melden de NOS en de Tweede Kamer.

De SGP-leider vindt het een zaak van ouders en kinderen zelf:  “Kan de minister daarom afzien van verdere ‘betuttelende acties’ op speelgoedgebied?”
 
Het kabinet wil stereotypering tegengaan en de keuzevrijheid voor kinderen vergroten, zegt Van Engelshoven. Dat past binnen het emancipatiebeleid van het kabinet. Meisjes zouden zich bijvoorbeeld vrij moeten voelen om met technisch speelgoed te spelen. Het zou dan helpen als fabrikanten kinderspeelgoed niet specifiek voor jongens of meisjes labelen, vindt de minister.
 
Ze laat weten dat de discussie ook onder uitgevers van schoolboeken gaande is. Er wordt ook daar gesproken over het stoppen van het gebruik van stereotypen in lesmateriaal. De minister stimuleert de voortgang van deze discussie.
 
Door: Nationale Onderwijsgids