Normal_kleur__potlood__school

Het voormalige hoofdkantoor van ING is volledig van eigenaar gewisseld. In juni kocht de gemeente al drie torens van het ‘Zandkasteel’ in Amsterdam-Zuidoost. Hierin komt een internationale school. De overige zeven torens zijn nu ook van de hand gedaan. Dit melden ANP en het Parool.

AMP, een consortium van G&S Vastgoed en OVG Real Estate, verkoopt ze aan woningbouworganisatie Wonam en projectontwikkelaar Zadelhoff. Die laatste twee partijen verbouwen dat deel in ruimtes voor woningen, horeca en parkeren. Dochterondernemingen van VolkerWessels voeren die werkzaamheden uit.
 

Internationale school

In de drie torens die de gemeente heeft gekocht komt een internationale school. Deze school, AICS South East, biedt zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs. Amsterdam verwacht de komende jaren meer leerlingen voor internationaal onderwijs. Momenteel is er een wachtlijst voor kinderen die in de stad wonen en naar een internationale school zouden willen gaan. De gemeente hoopt deze steeds groter wordende vraag op te vangen door de aankoop. 
 
ING verhuist naar een andere, kleinere locatie in Amsterdam-Zuidoost aan de Frankemaheerd. Het plan is dat rond het bankkantoor een campus verrijst.
 
Door: Nationale Onderwijsgids