Normal_basisschool_kinderen

De Internationale School in Eindhoven overlegt met de provincie over financiering uitbreiding van de school. Het gaat om een bedrag van 2,7 miljoen euro voor lokalen voor 250 basisschoolleerlingen. De gemeente Eindhoven vergat dit bedrag op te nemen in het onderwijs-huisvestingsplan. De school hoopt nu op een bijdrage uit het provinciaal economisch programma. Zo meldt het Eindhovens Dagblad. 

De Internationale School werd vorig jaar geopend in en bij de voormalige De Constant Rebequekazerne. De school voor basis en voortgezet onderwijs heeft toen al 55 miljoen euro gekost. Voor de uitbreidingen heeft de school nog 2,7 miljoen euro nodig. De gemeente Eindhoven heeft laten weten dit geld pas in 2023 beschikbaar te hebben.

Meine Stoker, voorzitter van de bestuurskoepel waaronder de Internationale School valt, hoopt nu op een bijdrage uit het provinciaal economisch programma voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat. De Internationale school heeft op het moment plek voor 850 leerlingen. “De verwachtingen voor de groei van de school dateren van 2010. Midden in de crisis. Toen dachten we echt niet dat er in 2015 al zoveel expats in de regio zouden wonen”, aldus Stoker. 

© Nationale Onderwijsgids