Normal_school_groep_kinderen

Amsterdam wordt steeds internationaler. Er komen steeds meer internationale bedrijven, internationals en expats naar de stad. Ook de vraag naar internationaal onderwijs neemt toe. De Amsterdam International Community School (AICS) is de enige publieke internationale school in Amsterdam. De vraag naar internationaal onderwijs neemt zo sterk toe dat de school gaat verhuizen naar een nieuw gebouw. Dit meldt gemeente Amsterdam.

De AICS biedt basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en beroepsonderwijs. Kinderen van internationals en expats gaan hier naartoe. Met de groei van expats groeit de school zo sterk dat het huidige tijdelijke schoolgebouw aan de Prinses Irenestraat te klein is geworden. Daarom gaat de school verhuizen naar een nieuw schoolpand dat gebouwd gaat in Buitenveldert. De nieuwe school heeft straks 1400 leerlingen. In 2021 wordt dan het gebouw opgeleverd en in gebruik genomen door de school.

De school draagt ook bij aan het verbinden van leerlingen, medewerkers en ouders met de buurt. Faciliteiten zoals een aula, een café en een bibliotheek zijn openbaar. Leerlingen doen vrijwilligerswerk in de buurt, zoals ouderen helpen met boodschappen.

Als gemeente vindt het belangrijk om jongeren in het onderwijs voor te bereiden op het leven en werken in een internationale omgeving. Daarom werkt Amsterdam samen met de scholen aan internationalisering van het onderwijs. Op woensdag 1 februari is er een conferentie waar gesproken wordt over de mogelijkheden van internationalisering en hoe je dat praktisch invult in de klas.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids