Normal_internationaal_kinderen_buitenland_allochtoon_2

Volgend schooljaar opent in Amstelveen een internationale school. De Amity International School Amsterdam wordt gevestigd in het Van Leergebouw. De school biedt aanvankelijk basisonderwijs, maar de bedoeling is om in de toekomst ook voortgezet onderwijs aan te bieden. Dat meldt Het Parool. 

Met de komst van de nieuwe school worden de wachtlijsten voor internationale scholen een heel stuk teruggedrongen. Voor het Amsterdamse vestigingsklimaat is dat een positieve ontwikkeling. Na de zomer beginnen zo’n honderd leerlingen op de school. In het schooljaar 2021-2022 hoopt Amity dat het leerlingenaantal op 500 zit. Amity wil bovendien internationale docenten aantrekken. De schoolketen, van Indiase oorsprong, is actief in twaalf landen. In totaal zijn er 150.000 leerlingen die er onderwijs volgen.

De verbouwing van het Van Leergebouw in Amstelveen zal naar verwachting zes miljoen euro kosten. De Rijksoverheid zal bijdragen met 2,5 miljoen euro. Ook de gemeente Amstelveen en Amsterdam stellen dat bedrag beschikbaar. Voor internationaal onderwijs rondom de hoofdstad werd eerder dit jaar al bekendgemaakt dat 10,7 miljoen euro extra wordt vrijgemaakt om de wachtlijsten terug te dringen. Naar verwachting zal dat probleem in 2019 opgelost zijn.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids