Normal_kinderen_internet_ict_computers_digitaal_kleuters

Voor veel werkende ouders is de staking van leerkrachten in het basisonderwijs niet gunstig als het om oppas gaat. De extra vrije dag zorgt voor stress bij een boel ouders. Als opvang niet geregeld kan worden, zijn ze genoodzaakt thuis te blijven. De ING heeft voor medewerkers met kinderen een oplossing bedacht: hun kinderen mogen morgen gezellig mee naar het werk. Dat meldt het AD.

Medewerkers van de bank kwamen zelf met het idee om de kinderen op deze manier opvang te bieden, zegt zegsvrouw Karin van der Pol. De bank heeft volgens haar meteen alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat de kinderen daar tijdens de stakingsdag terecht kunnen. Alle medewerkers zijn via de mail uitgenodigd om hun kinderen aan te melden. Daarvoor hadden zij tot afgelopen maandag de tijd. In totaal verwacht ING morgen ongeveer 500 kinderen op de locaties Amsterdam, Leeuwarden, Eindhoven en Zwolle. Voor werknemers die normaal gesproken op een ander ING-kantoor werken is er de mogelijkheid om op een van deze vestigingen te werken.

Terwijl hun ouders gewoon aan het werk zijn op de bank, worden de kinderen intussen worden vermaakt. Eerst krijgen ze een rondleiding op de werkplek van hun ouders, daarna zijn er in het bedrijfsrestaurant allerlei workshops te volgen, ingedeeld naar leeftijd. De kinderen hoeven zich op de stakingsdag zeker niet te vervelen, want ze kunnen zich bijvoorbeeld uitleven met voetballen, cakejes bakken of gamen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids