Logo_bkk_logo

Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) organiseert deze maand vier regionale bijeenkomsten voor professionals uit de kinderopvang om met elkaar te spreken over de ontwikkeling van het zogenoemde Pedagogisch curriculum. In dit curriculum zal worden omschreven hoe diverse pedagogische doelen het beste in de praktijk gebracht kunnen worden. BKK wil alle betrokkenen in staat stellen hun bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van dit kwaliteitskader. Dit melden BKK en Kinderopvangtotaal.

BKK is al enige tijd bezig met de ontwikkeling van het curriculum. Na een eerste fase waarin één op één is gesproken met kinderopvangprofessionals, is het volgens de organisatie nu tijd om een richting te kiezen. BKK roept daarom vertegenwoordigers uit het veld op om hun mening te geven en daarmee de ontwikkelaars van het curriculum in staat te stellen per thema de juiste richting te bepalen. Naast de regionale bijeenkomsten komt er ook een online vragenlijst beschikbaar die betrokkenen kunnen invullen.

De Regiogesprekken vinden plaats op 12 juli in Den Haag, 19 juli in Eindhoven, 20 juli in Zwolle en 26 juli in Utrecht. Belangstellenden kunnen zich voor een bijeenkomst aanmelden via info@stichtingbkk.nl onder vermelding van naam, organisatie en de gewenste datum. De online vragenlijst zal in de loop van juli beschikbaar zijn op de website van BKK. In de vragenlijst zullen per thema diverse stellingen voorgelegd worden waarop deelnemers kunnen reageren. Meer informatie over het Pedagogisch curriculum op www.stichtingbkk.nl.

© Nationale Onderwijsgids