Nieuwe educatieve master start vanaf september bij Erasmus Universiteit

De Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO) bij de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is sinds kort geaccrediteerd en studenten kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het collegejaar 2022-2023. Deze tweejarige wetenschappelijke opleiding richt zich op studenten met een academische bachelor in de sociale wetenschappen. Dit meldt de Erasmus Universiteit. 

De EMPO leidt leraren op voor het basisonderwijs in een grootstedelijke context met pedagogiek als basis. Studenten behalen een bevoegdheid voor het basisonderwijs en ook direct hun Master of Science.

Pedagogiek 

De Erasmus Universiteit Rotterdam bevindt zich in de dynamiek van de grote stad en wil bijdragen aan maatschappelijke impact. EMPO Rotterdam richt zich vooral op het lesgeven in een grootstedelijke context met de pedagogiek als basis. Bij de totstandkoming is Stichting NIVOZ, met haar grote expertise op het gebied van pedagogisch handelen, vanaf het allereerste begin betrokken geweest.

Met hun wetenschappelijke vooropleiding, kennis en vaardigheden leveren universitair opgeleide leraren van de EUR een belangrijke bijdrage aan het basisonderwijs en de diversiteit in schoolteams. Deze leraren zijn bij uitstek in staat om inzichten uit onderzoek te vertalen naar het basisonderwijs en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de onderwijskwaliteit.

Maatschappelijke betrokkenheid 

De master is bedoeld voor universitaire bachelorstudenten in de Sociale Wetenschappen die een lesbevoegdheid voor het basisonderwijs willen behalen en een bijdrage willen leveren aan de kwaliteit van onderwijs. Studenten die maatschappelijke betrokkenheid hebben en een verschil willen maken voor het kind, de school en de wijk.

Voor geïnteresseerde studenten is er een Master Open Dag op dinsdag 22 maart.

Door: Nationale Onderwijsgids