Normal_hulp_handen_slachtoffer_samen_sterk

Op 3 oktober organiseert de Gelijke Kansen Alliantie in samenwerking met de Nationale Onderwijsweek en Gemeente Nijmegen het programma Wakker worden voor gelijke kansen! in de Lindenberg te Nijmegen. Verschilmakers in de onderwijswereld vertellen persoonlijke verhalen over hoe zij gelijke kansen bevorderen. Dit meldt Gelijke Kansen Alliantie.

Ieder kind moet zich volledig kunnen ontplooien, ongeacht zijn of haar achtergrond, het opleidingsniveau van zijn of haar ouders of hun financiële middelen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het helaas nog steeds niet.
 
Tijdens Wakker worden voor gelijke kansen! staat de Lindenberg in Nijmegen in het teken van een energiek ochtendprogramma vol persoonlijke verhalen van verschilmakers die de onderwijswereld wakker schudden. In korte speeches vertellen ze over hun innovatieve ideeën, scherpe visie en hun persoonlijke verhalen waarmee ze gelijke kansen bevorderen. Van jongeren die jongeren coachen tot een nieuw laboratorium waar jongeren van alle niveaus en leeftijden bij elkaar meedoen aan nieuwe onderwijsvormen. Van creatieve manieren om discriminatie tegen te gaan tot ‘brugfiguren’ die bruggen bouwen tussen de school en ouders.
 
De Inspiratiesessie 'Wakker worden voor gelijke kansen!' vindt plaats op dinsdag 3 oktober vanaf 9.30 uur in de Lindenberg te Nijmegen. Docenten en leerlingen worden uitgenodigd om mee te doen. Aanmelden kan via deze link.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids