Normal_huiswerk__begeleiding__uitleg__studenten__vo__mbo__hbo__docent

De OnderwijsTopTalentPrijs 2018 is officieel van start gegaan. Lerarenopleidingen kunnen hun kandidaten aanmelden, maar studenten kunnen zichzelf ook aanmelden. De prijs wordt tijdens de Nationale Onderwijsweek in oktober in Leiden uitgereikt. Dit melden OTTP en SLO.

De OnderwijsTopTalentPrijs wil laten zien dat een lerarenopleiding een waardevolle opleiding is en dat de afgestudeerden over talloze kwaliteiten beschikken. Elke pabo mag één student afvaardigen binnen de categorie ‘aankomende leraren in het basisonderwijs’. Elke eerste- en tweedegraads lerarenopleidingen mag maximaal drie mensen uit verschillende vakgroepen nomineren in de categorie ‘aankomende leraren in het voortgezet onderwijs’. De prijs bestaat uit 1000 euro, een bronzen trofee en een jaarabonnement op vakblad Didactiefen. 
 
Het INOP organiseert de OnderwijsTopTalentPrijs (OTTP) al 16 jaar en reikt de prijs jaarlijks uit aan talentvolle afstudeerders aan pabo's en eerste- en tweedegraads lerarenopleidingen. Ook dit jaar is SLO partner van de OnderwijsTopTalentPrijs. SLO wil als partner van de OTTP aandacht vragen voor curriculumbewustzijn bij leraren in opleiding. Zij doet dit samen met verschillende partners uit het onderwijsveld. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Onderwijsweek.
 
Vorig jaar werd de OnderwijsTopTalentPrijs 2017 gewonnen door Ruth van Ringelesteijn van de Katholieke Pabo Zwolle en Zuzana Molcanova van Fontys Lerarenopleiding Tilburg. Zij ontvingen de prijs vanwege de hoge kwaliteit van hun afstudeerprojecten en werden hiermee verkozen tot de meest talentvolle jonge leraren van 2017.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids