Normal_kinderen_techniek_onderzoek_chemie_scheikunde_proefje_experiment_wetenschap

Voor schoolleiders in het basisonderwijs heeft TechniekTalent een vierdelige webinarserie ontwikkeld. Hierin wordt belicht hoe een school visie en beleid kan ontwikkelen rondom het thema Wetenschap & Techniek. De webinars kunnen ook op een later moment weer worden teruggekeken. Dit meldt TechniekTalent.

Het thema van het eerste deel van de serie is ‘Mijn visie op W&T’, en zal plaatsvinden op donderdag 28 september van 9.00 tot 10.00 uur. De theorie over W&T-onderwijs, talentontwikkeling en de manier waarop leerlingen leren, wordt behandeld door gastspreker Maartje Raijmakers. Zij is universitair hoofddocent Onderwijsstudies aan de Universiteit Leiden. Annette Hesseling, directeur van de Oranje Nassauschool in Zwammerdam, gaat in op hoe haar visie op Wetenschap en Techniek op haar school geïmplementeerd is. Het is mogelijk voor deelnemers om tijdens het webinar vragen te stellen. 
 
Deel 2 van de webinarserie zal gaan over het thema ‘Van visie naar beleid’ en staat gepland voor 9 november. ‘Samen werken aan W&T’ is het thema van deel 3. In het vierde deel wordt ingegaan op ‘Wat hebben we nodig voor W&T?’ De exacte data van de laatste twee delen is nog niet bekend, maar zullen respectievelijk plaatsvinden in januari en maart. 
 
Schoolleiders die geïnteresseerd zijn in deelname aan het webinar op 28 september kunnen zich aanmelden via deze link. De webinars zijn vanaf elke gewenste locatie te volgen en op een later moment terug te kijken. Deelname is kosteloos.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids