Normal_landelijk_expertise_centrum_speciaal_onderwijs_logo_lecso

De komende maanden worden er regionale bijeenkomsten georganiseerd voor het voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. Onderwerpen: de participatiewet, beschut werk en de wetgeving voor de Banenafspraak met doelgroepenregister. De bijeenkomsten worden georganiseerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met de Sectorraad Praktijkonderwijs en het Landelijk Expertisecentrum Speciaal Onderwijs. Dit meldt Lecso.

Deze bijeenkomsten zijn specifiek voor (stage)coördinatoren, -docenten en mentoren, werkzaam in het voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. Op 22 maart vindt de eerste bijeenkomst plaats in het bijzijn van staatssecretaris Klijnsma. Onderwerpen die aan bod komen zijn de laatste ontwikkelingen omtrent de participatiewet, beschut werk en de wetgeving voor de Banenafspraak met doelgroepenregister. Er wordt ingezoomd op mogelijkheden en kansen voor samenwerking tussen school, gemeente en UWV. Ook worden goede voorbeelden uit de praktijk gedeeld. 
 
De bijeenkomsten worden verspreid door Nederland georganiseerd zodat er altijd een bijeenkomst in de buurt is. Aanmelden hiervoor kan via www. lecso.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids