Bijeenkomst beter presteren op school

Op donderdag 6 februari 2020 wordt er in Den Haag een kennisdelingsbijeenkomst georganiseerd rond het thema: Beter presteren op school. Wat werkt wel en wat niet? Centraal staat daarbij de Creatieve Actie Methodologie (CAM). Dit meldt NRO.

Hoe meer de manier van lesgeven van leraren aansluit bij de werking van de hersenen van een leerling, des te effectiever blijkt onderwijs te zijn. De Creatieve Actie Methodologie (CAM) is een manier van lesgegeven die leerkrachten de ruimte biedt om als professionals aan slag te zijn: het zélf en in overleg met collega’s bedenken van oplossingen voor de vraagstukken.
 
De kennisdelingsbijeenkomst hierover vindt plaats op donderdag 6 februari van 17.00 tot 19.30 uur in Den Haag. De betrokken onderzoeker is dr. Paul Delnooz. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@deloodsboot.com.
 

Leren van gedrag

Het kennisplatform Leren van gedrag maakt onderdeel uit van het NRO-onderzoeksprogramma Gedrag en passend onderwijs. Het kennisplatform organiseert ontmoetingen tussen wetenschappers, praktijkdeskundigen en gedrag-specialisten die hun kennis willen delen en samen op zoek gaan naar antwoorden op vragen uit de praktijk. Alle thema’s in deze ontmoetingen zijn gericht op het omgaan met moeilijk (interpreteerbaar) gedrag.
 
In schooljaar 2019/2020 worden 25 Lerenvangedrag-ontmoetingen georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website van Lecso.
 
Door: Nationale Onderwijsgids