Normal_techniek__mbo__hbo__uni__samenwerken__studenten__elektrisch

Middelbare beroepsopleidingen door het hele land houden de laatste weekenden van januari één of meerdere open dagen. Op deze dagen kunnen aankomende mbo-studenten zich alvast oriënteren op de opleidingen die aangeboden worden en de beroepen die daarbij passen. Dit blijkt uit een rondgang langs diverse websites van mbo-instellingen.

Elke mbo-instelling biedt verschillende opleidingen aan. Er is keuze uit verschillende richtingen op diverse niveaus. Docenten en studenten geven uitgebreid informatie over beroepen en de opleidingen die daarbij horen en delen daarin hun ervaringen. Ook is het mogelijk demonstraties van de opleidingen bij te wonen. Daarnaast is er vaak volop ruimte voor individuele gesprekken met docenten en loopbaanadviseurs. Elke mbo-school profileert zich vanuit de eigen speerpunten. Die kunnen bijvoorbeeld liggen op het gebied van groen mbo, de samenwerking met regionale bedrijven of stap-voor-stap-begeleiding van studenten.
 
Op de websites van de diverse mbo-scholen is meer informatie te vinden over data, tijd en locaties. Ook wordt vaak een overzicht gegeven van de activiteiten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids