Logo_verkeer__verkeersborden

Honderden basisschoolleerlingen bezochten 4 juli 2019 het Agora Theater in Lelystad met als doel voor hun gemeente de finale winnen van de Grote Verkeersquiz Flevoland. Klaas van Kruistum, bekend van onder meer Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp Live, leidde de quiz. Leerlingen van groep 6 van 133 basisscholen uit alle Flevolandse gemeenten deden de afgelopen maanden mee aan de voorrondes van de Grote Verkeersquiz Flevoland. Op donderdag 4 juli 2019 was de finale. Daarbij vertegenwoordigden in totaal 12 basisscholen de 6 Flevolandse gemeenten. Dit meldt provincie Flevoland.

Jong geleerd is oud gedaan

Gemeente Noordoostpolder, vertegenwoordigd door leerlingen van De Wending uit Bant en O.J.S. de Zevensprong uit Emmeloord, wonnen de quiz. Zij mochten de wisselbeker in ontvangst van gedeputeerde Jan de Reus: “Verkeerseducatie aan basisschoolleerlingen is een belangrijk middel om Flevoland verkeersveiliger te maken. “Jong geleerd, is oud gedaan.”
 

Stimulans verkeerseducatie

De Grote Verkeersquiz Flevoland werd dit jaar voor de 3e keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies in opdracht van provincie Flevoland en de 6 Flevolandse gemeenten. Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Zij moeten leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Deze jaarlijkse competitie stimuleert de verkeerseducatie op de scholen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids