Regiotaxi’s ingezet na uitval busritten voor leerlingen speciaal onderwijs

De provincie Flevoland zet voor het speciaal onderwijs regiotaxi’s in. Door personeelstekorten bij vervoerder EBS zijn er veel busritten uitgevallen. De provincie benadrukt wel dat het in dit geval gaat om een tijdelijke oplossing. De regiotaxi’s zijn ook alleen bedoeld voor mensen die geen andere reismogelijkheden hebben, meldt AD.

Onder deze mensen vallen leerlingen van het speciaal onderwijs, ouderen en mensen met een beperking (lichamelijk of mentaal), zo meldt de provincie. Tot 14 april kunnen deze desbetreffende groeperingen zonder extra kosten gebruikmaken van de regiotaxi. Volgens de provincie komt er na die periode een nieuwe en verbeterde dienstregeling. Er wordt nog aan toegevoegd dat de mogelijkheid om regiotaxi’s in te zetten beperkt is. Daarom zijn de regiotaxi’s ook geen alternatief op de buslijnen die worden gebruikt door de scholieren. Dit plan staat dus volledig los van het openbaar vervoer. 

EBS al actief in provincies

Andere provincies maken ook gebruik van het vervoerdersbedrijf EBS. Dat zijn onder andere Gelderland en Overijssel. In Flevoland vallen de laatste tijd veel meer ritten uit dan gebruikelijk. Jan de Reus is vanwege zijn mobiliteit ook afhankelijk van EBS. De Reus sprak onlangs al eens zijn frustraties uit over deze situatie. EBS-directeur Wilko Mol bood eerder al zijn excuses aan voor de situatie. Mol deed dit tijdens een Statenvergadering in Flevoland. 

Door: Nationale Onderwijsgids/Parris Fokkema