DUO opent servicebalies voor persoonlijke ondersteuning in alle provincies

In de maanden juni en juli opent DUO nieuwe servicebalies in de provincies Noord-Holland, Zeeland en Limburg. (Oud-)studenten en hun ouders kunnen hier terecht voor informatie over studiefinanciering en studieschulden. Hierdoor biedt DUO voortaan in alle provincies persoonlijke ondersteuning aan studenten die er zelf online niet uitkomen. Dat meldt DUO.

Vanaf 7 juni zijn de DUO medewerkers 1 dag in de week aanwezig bij de bibliotheek in Alkmaar. Vanaf 18 juni opent de gemeente Goes haar deuren en op 4 juli start de servicebalie bij de bibliotheek in Venlo. In mei is er ook een DUO servicebalie geopend bij de bibliotheek in Leeuwarden. Hiermee komt het totale aantal servicekantoren en -balies op 17.

Vragen over studiefinanciering 

Bij de servicebalies kunnen (aankomende) studenten terecht met al hun vragen over studiefinanciering. Daarnaast kunnen oud-studenten met vragen over hun studieschuld of met terugbetalingsproblemen hier geholpen worden. De DUO medewerkers kunnen ook helpen bij bijvoorbeeld het online aanvragen van studiefinanciering

Bij de servicebalies in Leeuwarden en Alkmaar kun je zonder afspraak terecht. Bij de gemeente Goes moet eerst een online afspraak gemaakt worden. In Venlo wordt deels gewerkt met vrije inloop en op afspraak. Meer informatie is hier te vinden.   

DUO

DUO voert voor het ministerie van OCW onder andere wetten en regelingen uit op het gebied van bekostigen van onderwijsinstellingen, verstrekken en innen van studiefinanciering en tegemoetkoming schoolkosten en het verzorgen van het proces diploma-erkenning en -legalisatie.

Door: Nationale Onderwijsgids