Normal_500_euro_briefjes_geld

De Universiteit Tilburg heeft aangifte gedaan tegen een oud-decaan wegens verduistering en valsheid in geschrifte, blijkt uit het radioprogramma Argos op NPO Radio 1. De oud-decaan zou een deel van zijn werk als begeleider van promovendi hebben laten doen op naam van familie. Dit meldt NOS.

De oud-decaan van de faculteit Humanities stond tussen 2007 en 2015 onder hoge werkdruk. Daarom mocht hij volgens Argos een deel van zijn werk overdragen. Het ging daarbij om het begeleiden van promovendi. Hij droeg dit werk echter over aan een schoonheidssalon in Gorinchem, die op naam staat van de zwager van de decaan. Na vragen over de grootte van de bedragen en of het werk niet moest worden aanbesteed, werd een tweede bedrijf ingeschakeld. Dat bleek op naam te staan van een neef van de oud-decaan. De gang van zaken werd bekend tijdens routinecontroles. Volgens de universiteit gaat het om grote bedragen, ingewijden spreken over meer dan een miljoen euro.
 
De oud-decaan vindt het feit dat de bedrijven op naam van zijn familie staan, niet relevant, zo verklaart hij aan Argos. Hij roemt hun deskundigheid en zegt dat hij met de bedrijven voor de universiteit honderdduizenden euro’s heeft verdiend. Een externe partij onderzoekt de kwaliteit van de begeleiding momenteel.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids