Normal_recht_rechtzaak_rechtsgebouw

Voormalig directeur Cees van der K. van de Rotterdam Business School heeft een gevangenisstraf van 12 maanden gekregen. Hij is schuldig bevonden aan grootschalige fraude. Twee jaar lang declareerde de oud-directeur valse facturen bij de Hogeschool Rotterdam, waar de businessschool onderdeel van uitmaakt. Tegen Van der K. was 15 maanden geëist. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Van der K. diende 28 valse facturen in bij zijn werkgever, met een totaalwaarde van 110.000 euro. Hij maakte die facturen zelf, uit naam van ontraceerbare of zelfs overleden mensen. De bedragen kreeg hij op zijn eigen rekening gestort. Het grootste verwijt aan de directeur is het schijnwerven van studenten in Zuid-Amerika waar sinds 2013 ruim 100.000 euro aan uitgegeven is. Hij moet de Hogeschool Rotterdam nu een schadevergoeding betalen van 105.000 euro.

Van der K. zelf ontkent een oplichter te zijn. Hij zegt de hij de hogeschool juist heeft willen helpen. Zelf was hij niet aanwezig bij het uitspreken van het vonnis in de rechtbank.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids