Normal_kind_geld

Een voormalig voorzitter van de oudervereniging van een Brabantse basisschool heeft ruim 15.000 euro verduisterd uit de schoolkas. Het geld was bedoeld voor onder andere schoolreisjes, vieringen en andere activiteiten. Dit meldt Omroep Brabant.

Het gaat om basisschool De Klinkert in Oudenbosch. Eind november werd duidelijk dat er iets niet klopte toen bedrijven met openstaande rekeningen kwamen, terwijl de school ervan overtuigd was dat deze al betaald waren. Nader onderzoek wees uit dat het geld de afgelopen anderhalf jaar door de vrouw was uitgegeven aan persoonlijke dingen zoals een verbouwing, en elektronische appraten. De toenmalige voorzitter kon bij het geld komen omdat zij eerder de taken overnam van de penningmeester.
 
De school wil zo snel mogelijk een gesprek met de vrouw en heeft eind december aangifte gedaan bij de politie van fraude. Daaruit is nog geen officiële verdachte naar voren gekomen. Over hoe nu de scholreisjes en andere activiteiten betaald moeten worden, zegt de directeur: "Wij nemen als school onze verantwoordelijkheid en trekken desnoods de portemonnee." 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids