Normal_geld__portemonnee__fraude

De voormalig directeur van de Arnhemse basisschool De Boomhut heeft ruim 60.000 euro van de school verduisterd en voor zichzelf gebruikt. Dat blijkt uit een brief van de onderwijskoepel DeBasisFluvius aan ouders en verzorgers. Dit meldt De Gelderlander.

De directeur werd in januari per direct geschorst vanwege vermoedens van fraude en het bestuur van DeBasisFluvius heeft bij de politie aangifte gedaan. Uit onderzoek blijkt nu dat de directeur inderdaad onrechtmatig geld heeft gebruikt van de rekening voor tussenschoolse opvang en van de schoolrekening. Hij zou dit voor privédoeleinden hebben uitgegeven, maar zou ook geld voor de tussenschoolse opvang voor andere schooluitgaven hebben ingezet. 
 
De oud-directeur kreeg vorige maand zijn ontslag, maar is inmiddels alweer aan het werk op een basisschool in Zutphen, onderdeel van Scholengroep GelderVeste. Een strafrechtelijk onderzoek is nog gaande. Het schoolbestuur wil zowel het verduisterde bedrag als de kosten voor onderzoek verhalen op de voormalig directeur.
 
De man is in het verleden al eens eerder onder verscherpt toezicht gesteld op zijn vorige school, de Paasbergschool in Oosterbeek. De manier waarop de man met geld omging was destijds de aanleiding om hem ter verantwoording te roepen, maar fraudepraktijken konden niet hard gemaakt worden. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids