Normal_geld__munten__centen

De van fraude verdachte directeur van de Arnhemse basisschool De Boomhut is in het verleden al eens eerder onder verscherpt toezicht gesteld. Dat gebeurde op zijn vorige school, de Paasbergschool in Oosterbeek. De manier waarop de man met geld omging was destijds de aanleiding om hem ter verantwoording te roepen. Dat meldt het AD.

Desondanks zijn er nooit tekenen van diefstal gevonden bij de Paasbergschool, zo zegt voormalig bestuursvoorzitter Ruud Beekhuizen van onderwijskoepel Delta. De geschorste directeur was daar tot 2012 werkzaam, voor hij naar De Boomhut kwam.

Volgens Beekhuizen gaf de man op de Paasbergschool destijds meer uit dan het budget van de school toeliet. Ook lijkt het erop dat de voormalig directeur geld uitgaf aan zaken waar geen geld voor was vrijgemaakt. Beekhuizen geeft aan dat dit nog niet per sé fraude kan worden genoemd. Een aantal andere bronnen zegt dat de man niet altijd duidelijk heeft gecommuniceerd over de besteding van geld. Ook zou de directeur geld hebben gebruikt dat hij vervolgens privé besteedde. Het gaat hierbij vooral om vermoedens, de bronnen zeggen de praktijken niet te kunnen bevestigen. 

De onderwijskoepel van de Arnhemse school, DeBasisFluvius, heeft tegen de directeur aangifte van fraude gedaan. Zolang het politie-onderzoek loopt en de resultaten nog niet bekend zijn, is de man geschorst. Op de Paasbergschool wordt die schorsing overigens beschouwd als bewijs dat de man ook daar niet altijd zuiver heeft gehandeld.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids