Normal_logo_not_2017

"Het nieuwste van het nieuwste. Dat willen we bezoekers van de NOT laten zien." Die opdracht heeft de organisatie van de vakbeurs voor het onderwijs zichzelf meegegeven. Het neusje van de zalm is opgenomen in drie Innovatieroutes voor primair en voortgezet onderwijs en mbo. Uit elke route zijn de vijf meest opvallende innovaties genomineerd voor NOT Innovatie Award 2017 die op dinsdag 24 januari wordt uitgereikt op de eerste beursdag van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling. Dit meldt NOT.

Exposanten konden tot begin oktober hun producten of oplossingen inzenden voor de Innovatie Award & Route. Een deskundige jury, bestaande uit Leraren van het Jaar 2015 onder voorzitterschap van Andrew Niemeijer (docent Engels en vicevoorzitter LerarenKamer) heeft de 33 inzendingen op de pijnbank gelegd. Dit heeft geleid tot vijftien nominaties, vijf per sector.

De genomineerde exposanten krijgen een plekje aan een speciale route waar groepjes van zo’n twintig bezoekers langsgaan. Elke exposant krijgt één minuut de tijd om zijn innovatie te presenteren. De topper onder de innovaties zal op de eerste dag van de NOT-beurs bekroond worden met de NOT Innovatie Award.

De jury roemde de hoge kwaliteit van de inzendingen. De jury heeft bij de beoordeling een aantal criteria gehanteerd. De belangrijkste zijn de rol van de leraar en de inspirerende werking op zowel leraar als leerling. Daarnaast heeft de jury gekeken naar de groeipotentie op de langere termijn. Bekijk alle inzendingen via www.not-online.nl.

NOT is de grootste vakbeurs voor het onderwijs in de Benelux voor kinderopvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Kinderopvang is deze editie nieuw als sector toegevoegd. NOT wordt van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 januari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook de Nationale Onderwijsgids is uiteraard ook aanwezig op de beurs, we zien u graag!

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids