Logo_not_2019

De sleutel voor beter onderwijs ligt vanaf 22 januari in Utrecht, waar Minister Slob, André Kuipers en Meester Sander samen de NOT 2019 openen. Het nationale onderwijsevent staat ook dit jaar bol van de innovaties, kennisdeling, technische oplossingen & inspiratie. Dit meldt de Jaarbeurs.

Iedereen is welkom bij de opening van de NOT 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Om 9.45 uur zullen minister Slob en André Kuipers, onder leiding van Meester Sander, hun visie geven op het onderwijs vanuit de SPACEBUZZ. Dagvoorzitter Meester Sander en de rappende Meestervlogger Dylan inspireren met hun eigen ervaringen. Ze laten zien hoe zij leerlingen op een unieke manier stimuleren om goed hun best te doen. 
 

Kom kijken in de SPACEBUZZ

André Kuipers toont op de NOT het splinternieuwe project SPACEBUZZ, een innovatief Virtual Reality educatie programma om van kinderen (10-12-jaar) ‘ambassadeurs van planeet aarde’ te maken. Wanneer astronauten de aarde vanuit de ruimte zien, raken ze overweldigd door de schoonheid van onze planeet. Maar ze zien ook dat de aarde kwetsbaar is: een blauwe bol vol leven in een verder onleefbaar heelal. Deze indringende ervaring – het Overview Effect – inspireert astronauten om in actie te komen voor het behoud van planeet aarde. SPACEBUZZ maakt van schoolkinderen astronauten en laat ook hen het Overview Effect ervaren.  SPACEBUZZ wordt voor het eerst aan het publiek getoond op de NOT op dinsdag 22 januari. André Kuipers en zijn team leggen graag uit hoe dit Virtual Reality educatie programma onderdeel is van de sleutel tot beter onderwijs.  
 

De NOT 2019

Het grootste onderwijsevent van Nederland, richt zich op professionals in de kinderopvang, het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs en vindt plaats van 22 tot en met 26 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 460 exposanten presenteren op de NOT de allernieuwste ontwikkelingen in het onderwijsveld. Daarnaast kent het event een groot aantal extra activiteiten en meer dan vijfhonderd workshops en sessies.  
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids