Vloggende aardrijkskundedocent maakt kans op titel Leraar van het Jaar

Roy Helmerhorst is aardrijkskundedocent op het Anna van Rijn College in Nieuwegein en is erg populair op sociale media door zijn vrolijke vlogs en kennisclips op YouTube en TikTok. Dankzij deze populariteit is hij nu genomineerd voor de titel Leraar van het Jaar. Eerder werd hij ook al verkozen tot aardrijkskundedocent van het jaar. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Op zijn YouTube-kanaal ‘Aardrijkskunde Kennisclips’ maakt Helmerhorst vlogs en kennisvideo’s om zijn leerlingen enthousiast te krijgen over school en aardrijkskunde. Dit blijkt te werken: de video’s zijn niet alleen populair onder zijn eigen leerlingen, maar ook buiten het Anna van Rijn College.

De aanpak van Helmerhorst is niet onopgemerkt gebleven, en de organisatie van de Leraar van het Jaar-verkiezing is onder de indruk. “Naast zijn kennis is Roy een brok energie en ontzettend enthousiast”, aldus Lucelle Comvalius, de laatste Leraar van het Jaar. “Dit enthousiasme maakt dat leerlingen zijn vak geweldig vinden. Sterker nog, ook al zijn er leerlingen die het vak minder leuk zouden vinden, dan zouden ze nog aan het werk gaan… voor hem!”

Op 4 december, tijdens de finale op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), wordt bekend gemaakt wie de titel Leraar van het Jaar 2021 wordt.

Door: Nationale Onderwijsgids