Logo_nieuwe-logo-not-met-datum-groot-paars

Na vier jaar afwezigheid is het moment eindelijk weer daar: de NOT vindt vanaf 24 tot en met 28 januari plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling, die om het jaar plaatsvindt, staat de onderwijs- en kinderopvang sector centraal. Op de NOT vind je diverse professionals die allemaal werkzaam zijn in zowel de onderwijs- als kinderopvangsector. Tijdens de beurs kom je in contact met onderwijsprofessionals die jou voorzien van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen binnen het onderwijs. Daarnaast kun jij je verder verdiepen in verschillende onderwerpen door middel van het volgen van colleges en workshops die worden gegeven door sprekers van de twee academies ‘Voor ontwikkeling én groei’, het EdTech College en exposanten in de vier Studielokalen. Actuele onderwerpen en thema’s worden daarbij ook aangehaald, zoals de arbeidsproblematiek en kansengelijkheid. Ben jij benieuwd wat je kan verwachten van dé nationale onderwijsbeurs? Lees dan vooral hieronder verder.

Thema van de Nationale Onderwijstentoonstelling 2023: ‘Voor ontwikkeling én groei!’

Gedurende de Nationale Onderwijstentoonstelling 2023 staat het thema ‘Voor ontwikkeling én groei’ centraal. Niet alleen de groei van de onderwijssector naar nieuwe leermethodes en didactische ontwikkelen wordt hierin aangehaald, maar ook de groei van leerlingen en de professionals in de onderwijssector zelf. Als onderwijsprofessional ben je immers (deels) verantwoordelijk voor het meegeven van kennis, ervaring en ontwikkeling van de volgende generatie. Al vanaf jonge leeftijd zijn docenten, leerkrachten en medewerkers in de kinderopvang een significante rol in het leven van kinderen en jongeren. Derhalve is het belangrijk dat jij op de hoogte bent van de middelen en technieken die kunnen bijdragen aan de groei van kinderen, jongeren of jongvolwassenen. Hierbij hoort uiteraard ook persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid om te groeien als persoon of individu en als leerkracht of professional in de kinderopvang. Daarnaast is de NOT van mening dat ingewikkelde situaties die zich momenteel voordoen, denk aan de krapte op de arbeidsmarkt, arbeidsproblematiek en kansengelijkheid, niet onbesproken moet blijven. Door diverse experts te laten spreken over hun visie rondom deze thema’s hoopt de Nationale Onderwijstentoonstelling onderwijsprofessionals mee te nemen in de mogelijkheden rondom ontwikkeling en groei.

Sessie met Erik Scherder

Aangezien de NOT de afgelopen vier jaar niet heeft plaatsgevonden, wordt er dit jaar flink uitgepakt. Zo is er een diverse en brede programmering opgesteld, welke interessant is voor iedere professional, held of geïnteresseerde in de kinderopvang- en onderwijssector. Dit jaar vindt er daarnaast ook nog eens een speciale, uitgelichte sessie plaats met niemand minder dan Erik Scherder. Op donderdag 26 januari, van 11.00 tot 11.45 uur, zal hij een lezing geven over digitalisering en het effect ervan op ons gedrag en de hersenen. Je bent natuurlijk van harte welkom om deze lezing bij te wonen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is je gratis te registreren voor de NOT!

Waarom de NOT het bezoeken waard is

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn wij van de Nationale Onderwijsgids van mening dat de NOT bijdraagt aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit is echter niet de enige reden waarom een bezoek aan de Nationale Onderwijstentoonstelling een absolute must is, volgens onze redacteurs die voorgaande jaargangen hebben mogen meemaken. Zo zijn er vijf dagen lang honderden exposanten aanwezig. Zij hebben allemaal iets unieks te bieden binnen de kinderopvang of onderwijssector. Daarnaast bezoeken ruim 10.000 vakgenoten de beurs. Je zult dus zeker gelijkgestemden tegenkomen en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. De Nationale Onderwijstentoonstelling hoopt daarmee onderwijsprofessionals dichterbij elkaar te brengen, en elkaar op de hoogte te stellen van persoonlijke ondervindingen rondom actuele thema’s en ontwikkeling. Daarbij wordt de NOT ook daadwerkelijk, inclusief de presentaties en workshops, gebaseerd op actuele thema’s, zoals bijvoorbeeld kansengelijkheid, digitale transformatie van het onderwijs en de samenwerking tussen de kinderopvang en basisschool. Misschien wel het allermooiste van dit alles: de toegang tot de Nationale Onderwijstentoonstelling 2023 is volledig gratis! Registreer je dus nu gratis en profiteer van al het moois dat de NOT jou dit jaar te bieden heeft!