Normal_leerlingen__kinderen__basisschool__po__huiswerk__afkijken__leren

Op 23 januari 2019 wordt op de NOT (Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling) in Utrecht het eerste deel van de Breinheldenserie gepresenteerd. Breinhelden is een programma om doordacht de executieve functies van de leerlingen op de basisschool te versterken. Dit meldt Breinhelden.

Executieve functies zijn regelfuncties van het brein zoals planning, organisatie, time-management, impulscontrole en doorzettingsvermogen. Leerkrachten kunnen met behulp van dit 20 weekse programma de executieve functies van de kinderen in hun klas versterken. De kinderen maken in het programma kennis met Effi en Furon, twee Breinhelden. Deze twee Breinhelden helpen de kinderen om hun Breinkrachten (executieve functies) te versterken. Naast activiteiten worden er in het boek veel tips gegeven en wordt theoretische kennis in de vorm van een weetje gedeeld. 
 
Op dit moment is het deel voor groep 1/2 te bestellen bij Bazalt. Het deel voor groep 3/4 wordt op dit moment getest op verschillende scholen in een zogeheten pilot en wordt medio 2019 verwacht. De serie is geschreven door Belinda Herrewijn en Esther Monfils van De Praktijk4Kids in Alphen aan den Rijn.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids