Normal_meisje_tiener_jongere_lezen_boek

Voor de negende keer organiseert Stichting Lezen De Weddenschap, dé leescampagne voor praktijkonderwijs, vmbo en mbo. Drie BN’ers trappen De Weddenschap feestelijk af op maandag 28 oktober, dinsdag 29 oktober en vrijdag 15 november. Dit meldt Stichting Lezen.

Samen met pro- en (v)mbo-klassen zetten zij in Nijkerk, Hoofddorp en Den Haag hun handtekening onder het Weddenschapscontract. Daarmee leggen zij officieel vast dat zij zich gaan inzetten om gedurende de campagne drie boeken te lezen. De BN’ers dagen de deelnemers uit en coachen hen naar de eindstreep van drie boeken. 
 
Sarah-Jane, Loiza Lamers en Gerson Main zijn dit jaar de leescoaches. Sarah-Jane trapt af op het Corlaercollege in Nijkerk. Loiza Lamers doet dat met studenten van het Novacollege in Hoofddorp. Gerson Main zal samen met vmbo-leerlingen van het Johan de Witt Scholengroep in Den Haag een podcast maken.
 
De Weddenschap gaat voor de negende keer van start. De Weddenschap is een campagne waarbij leerlingen alle boeken mogen lezen die ze willen, mits in de Nederlandse taal en passend bij de leeftijd. 
 
Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig leest een betere taalvaardigheid krijgt. Goed kunnen lezen is een basisvaardigheid in onze geletterde samenleving en het draagt bij aan succes op school. Op De Weddenschap zijn leestips te vinden en lessuggesties. Alle deelnemers krijgen na afloop een certificaat en er zijn prijzen en een landelijke trofee te winnen. Deelname aan De Weddenschap is gratis.
 
Door: Nationale Onderwijsgids