Lees je nu, lees je later: meld je aan voor Lezen Centraal op 7 april

Stichting Lezen organiseert op 7 april het evenement Lezen Centraal ONLINE, dit jaar onder de titel ‘Lees je nu lees je later’. Tijdens het online congres komen tal van sprekers aan het woord over de laatste trends en ontwikkelingen in het denken over leesbevordering. Aanmelden kan nog altijd. Dit meldt Stichting Lezen.

De ontwikkeling van de leesvaardigheid in Nederland is al langer een punt van zorg. Onder jongeren is de leesvaardigheid en leesmotivatie een zodanig groeiend probleem dat de overheid heeft opgeroepen tot een leesoffensief: een beweging waarbij alle volwassenen – ouders, pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten, leraren, bibliotheekmedewerkers, boekhandelaren, uitgevers – gezamenlijk nog meer werk maken van een sterke leescultuur in Nederland. Het doel hiervan is laaggeletterdheid te voorkomen, leesvaardigheid te bevorderen en het plezier in lezen te vergroten.

Tijdens Lezen Centraal wordt uitgebreid aandacht besteed aan het leesoffensief met een focus op een vernieuwende blik, middels een plenair programma en enkele inhoudelijke deelsessies. Op 7 april wordt het online congres om 10.30 geopend en om 15.30 vindt het laatste programmapunt plaats. Voor meer informatie en de ticketverkoop, zie de website van Stichting Lezen.

Door: Nationale Onderwijsgids