Webinar met panelgesprek over inclusiviteit in de jeugdliteratuur

Stichting Lezen organiseeert op woensdag 7 oktober een webinar met een panelgesprek over inclusiviteit in de jeugdliteratuur. Aanleiding voor het panelgesprek is de publicatie Jeugdliteratuur door de lens van etnisch-culturele diversiteit van Sara Van den Bossche en Anne Klomberg. Dit meldt Stichting Lezen.

Hoe inclusief (of exclusief) is de Nederlandstalige jeugdliteratuur? Wat doet het met kinderen als zij zichzelf of anderen niet of eenzijdig in jeugdliteratuur gerepresenteerd zien? Wat moet er gebeuren om het aanbod aan jeugdliteratuur inclusiever te maken? Deze vragen komen aan bod tijdens het panelgesprek waarin vanuit verschillende invalshoeken - wetenschap, uitgeverswereld, schrijversvak - het onderwerp 'inclusiviteit' wordt belicht.

Naast auteur Sara Van den Bossche nemen ook mediawetenschapper Reza Kartosen-Wong, uitgever Sayonara Stutgard en auteur en filmmaker Michael Middelkoop aan het gesprek deel.Journalist, presentator en columnist Hasna El Maroudi leidt het gesprek.

Deelname webinar inclusiviteit in de jeugdliteratuur

Het webinar is bedoeld voor professionals uit het boekenvak en beleidsmakers in de culturele en onderwijssector. Ook docenten, pedagogisch medewerkers, bibliotheekmedewerkers en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen.
 
Het webinar duurt ongeveer een uur. Deelname aan het webinar is kosteloos; het wordt je aangeboden door Stichting Lezen.
 
Meer informatie en aanmelden op www.lezen.nl
 
Door: Nationale Onderwijsgids