Online wetenschappelijk congres van Stichting Lezen over 'de nieuwe lezer'

Op donderdag 10 december vindt het wetenschappelijk congres van Stichting Lezen plaats. Het thema is: ‘De nieuwe lezer: lezen in het digitale tijdperk’. Het congres vindt online plaats en is bedoeld voor onder andere, schoolleiders, taal- en leescoördinatoren, wetenschappers, en docenten. Dit meldt Stichting Lezen.

Ons medialandschap verandert, en daarmee ook het lezen. Hoe ziet lezen eruit in het tijdperk van digitale media? Wat zijn de verschillen tussen lezen van papier en lezen van het scherm? Staat het ‘diep lezen’ onder druk, zoals soms wordt beweerd? Zijn nieuwe technologieën een bedreiging voor het lezen, of een mogelijke verrijking? 
 
Een greep uit de vragen die centraal staan op het tweejaarlijkse wetenschappelijk congres, dat Stichting Lezen dit jaar op 10 december online organiseert. Onder het thema ‘De nieuwe lezer: lezen in het digitale tijdperk’ komen verschillende sprekers aan het woord in zowel een plenair gedeelte als in drie deelsessies. 
 
Het congres is bedoeld voor beleidsmakers, schoolleiders, educatief specialisten, taal- en leescoördinatoren, uitgevers, wetenschappers, bibliotheekmedewerkers, docenten en andere geïnteresseerden die meer willen weten over lezen (onder kinderen en jongeren) in het digitale tijdperk.
 
Via deze link is meer informatie over het congres te vinden. Ook kunnen geïnteresseerden zich hier aanmelden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids