Normal_rss_entry-209507

BNNVARA-presentatrice Emma Wortelboer, onder meer bekend van de punten die zij tijdens het Eurovisiesongfestival gaf, is volgend jaar de ambassadrice van Free Future. Dit is een jongerenprogramma in februari dat een week duurt en dat de vraag verkent wat vrijheid en herdenken voor de nieuwe generatie betekent.

Het festival vindt plaats in Nijmegen. De stad zou afgelopen februari gaststad zijn voor Liberty Talks, een langlopend internationaal jongerenevenement rondom de 75-jarige herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Maar de organisatie van Liberty Talks kwam in de problemen en van het ambitieuze programma is weinig terechtgekomen. Subsidiediegever vfonds trok de stekker eruit. Het vfonds werkt nu mee aan Free Future.

Middelbare scholieren en studenten

Free Future richt zich met name op middelbare scholieren en studenten. Een week lang zijn er allerlei fysieke en digitale bijeenkomsten over vrijheden van nu, zoals seksuele geaardheid, veiligheid, mensenrechten en vrijheid van meningsuiting. Aan het programma doen veel artiesten, influencers en politici mee.

Door: ANP