Normal_handtekening_contract

De PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, VNG en Ingrado zetten zich samen in voor een kansrijke mbo-loopbaan voor alle mbo’ers. Deze week tekenden de betrokken organisaties een convenant bij de gedragslijn Regionale Samenwerking in de overstap naar het mbo. Dat meldt de MBO Raad.

De MBO Raad en Dit is mbo maken via sociale media duidelijk waarom de gedragscode voor een betere toekomst in het mbo kan zorgen. Voor ongeveer 8000 van de 150.000 vmbo-scholieren die elk jaar de overstap maken naar het mbo verloopt die stap niet zonder moeilijkheden. De organisaties gaan nu structureel samenwerken om bijvoorbeeld te voorkomen dat deze groep geen startkwalificatie krijgt of buiten beeld raakt.

Bij die samenwerking zijn ook het ministerie van OCW, SZW en de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) betrokken. Zij hebben de gedragslijn opgesteld, waarmee een sluitende aanpak vormgegeven kan worden. Dat zorgt ervoor dat iedere student in het mbo de begeleiding krijgt die hij of zij nodig heeft in de overgang naar zowel onderwijs, werk, zorg als een combinatie van deze drie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids