Ideas on Stage goed voor 200 aansprekende voorbeelden van leerbedrijven

200 aansprekende voorbeelden. Dat is de mooie opbrengst van de inschrijving voor het evenement Ideas on Stage, dat Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) op 17 mei organiseert tijdens het Ambassadeursgala van de MBO Raad. De afgelopen tijd creëerden veel erkende leerbedrijven in goede samenwerking met scholen stages en leerbanen, zodat mbo-studenten hun opleiding konden vervolgen. Met Ideas on Stage zet SBB een selectie van deze leerbedrijven in de spotlights. Dit meldt SBB.

SBB heeft besloten om in 2021 de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider in een ander jasje te steken. Vandaar het nieuwe evenement Ideas on Stage. Met Ideas on Stage biedt SBB erkende leerbedrijven een podium om te vertellen over hun oplossing om mbo-studenten ondanks alle coronamaatregelen, toch een stageplek aan te bieden. Tot en met 28 maart konden leerbedrijven en mbo-studenten initiatieven aanmelden. Dat leidde tot 200 aansprekende voorbeelden.

Prachtige initiatieven verdienen bijzonder podium

De komende tijd buigt SBB zich over de mooie inzendingen, zodat een top 9 selectie kan worden gemaakt. Een evenementenservice hielp bijvoorbeeld twintig studenten aan een stageplek. De mbo-studenten bouwen testpodia, waardoor ze met techniek bezig blijven en alle kneepjes van het vak leren. Ook heeft een luchtvaartmaatschappij voor vierenzestig studenten een training opgesteld, waarbij ze onderzoek doen naar bijzondere bagage. Dit vindt SBB prachtige initiatieven die een podium verdienen.

Bekendmaking op 17 mei tijdens het Ambassadeursgala

Tijdens het Ambassadeursgala dat de MBO Raad maandag 17 mei organiseert, biedt SBB de negen geselecteerde stages en leerbanen het podium, waar ze virtueel in de spotlights worden gezet. De (online) aanwezigen van het Ambassadeursgala kiezen op 17 mei de winnaar van de publieksprijs. 

Door: Nationale Onderwijsgids