Normal_drone

Donderdag 16 maart vond de Nacht van de innovatie plaats. Ondernemers, studenten en creatievelingen hebben samen met de provincie Drenthe nagedacht over de vraag hoe het Drentse bedrijfsleven meer kan innoveren. Dit meldt de provincie Drenthe.

Na de opening door gedeputeerde Henk Brink ging een inspirerend programma van start met interessante sprekers en zogenoemde ‘open space’ werksessies. De onderwerpen hierin liepen uiteen van stageplekken voor innovatieve studenten tot Big Data toepassingen bij ict-bedrijven. Over veel ideeën werden concrete afspraken gemaakt. Drie Drentse MKB-bedrijven gaan samen met mbo-onderwijs aan de slag met het ontwikkelen van een dashboard met data voor drones. Om bedrijven meer en beter in contact te laten komen met studenten voor bijvoorbeeld het uitvoeren van opdrachten van bedrijven, willen studenten en bedrijven een app ontwikkelen waar vraag en aanbod bij elkaar komen.
 
De openspace-methode is een goede manier om het nieuwe denken van het bedrijfsleven weer te geven door kennis delen met elkaar en open te staan voor nieuwe ideeën. Niet langer draait het alleen om verbinden, ook actie is vereist. De besproken onderwerpen werden omgezet naar ideeën om gezamenlijk tot vernieuwde concepten te komen voor het Drentse bedrijfsleven en instellingen, waar nodig gefaciliteerd door de provincie.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids